Batoo.cz

Extra čokoládové vegan brownies

vegan, dezert, browniesPřinášíme recept pro zaryté milovníky všeho čokoládového! Americké brownies se poprvé “podívaly” na světlo světa v roce 1893. Byly připraveny  šéfkuchařem na zakázku, kterou si vyžádal majitel Palmer House pro svou manželku. Ta chtěla dezert “vhodný pro dámy”, takový, který se vleze do malé krabičky. Brownies naplnily očekávaní a o půl století později začal být tento zákusek populární mezi širokou veřejností, což platí až do dnešních dnů.

Vytisknout recept
Extra čokoládové vegan brownies
vegan, dezert, brownies
Chod Dezert
Kuchyň Americká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyň Americká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 25 minut
Porce
Suroviny
vegan, dezert, brownies
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Ve vodní lázni si rozpustíme polovinu čokolády. Zbylou polovinu nasekáme spolu s ořechy.
  3. Přes síto prosejeme mouku a kakao. Přidáme cukr, nasekanou čokoládu, ořechy a špetku soli.
  4. Přimícháme tekuté ingredience - mléko, rozpuštěnou čokoládu a olej.
  5. Vše dobře promícháme, aby vzniklo mírně tekuté těsto.
  6. Plech si vymažeme olejem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme.
  7. Nakonec pečeme přibližně 25-30 minut.
  8. TIP: Brownies můžete rozpuštěnou čokoládou také pomazat a posypat ořechy či kokosem.

Bára Branná

Za sebou mám střední školu uměleckoprůmyslovou v oboru grafika a ilustrace. Poté, co mě po středoškolském studiu nepřijali na vysokoškolský umělecký obor, jsem se dostala na vyšší odbornou školu v oboru publicistika. Tehdy jsem se naprosto neplánovaně a nečekaně dostala k psaní.

Stále mě to však táhlo k umění. Proto jsem o rok později, zároveň s vyšší odbornou školou, začala studovat Slezskou univerzitu v oboru audiovizuální tvorby. Dvě školy byly občas fuška, ale nic, co by se nedalo zvládnout. A tak jsem minulý rok jednu školu úspěšně dokončila a tento rok mě čekají státnice z audiovize.

Moje cesta k veganství byla stejně náhodná jako cesta ke psaní. Po tom, co jsem se rozhodla z jakéhosi rozmaru zkusit "měsíc bez masa", jsem se k němu již nikdy nevrátila. Nemusela jsem si nic zakazovat. Nebylo to nic těžkého. Prostě se to tak stalo – zcela přirozeně.

Se změnou stravování jsem někde musela načerpat inspiraci a informace. Nejen kvůli sobě, ale taky kvůli neustále se opakujícím se otázkám "kde vezmu bílkoviny". Ale informace, které ke mně začaly přicházet, nebyly vůbec růžové. A tak místo toho, abych se opět vrátila k masu, jsem začala cítit, že vegetariánství nestačí.

Přibližně v květnu 2014 jsem vyřadila všechny živočišné produkty z mého života a snažila jsem hledat vlastní cestu ve stravování. V té době jsem si prošla mnoha pokusy, protože jsem zjistila, že všechno, co jsem do té doby považovala za dané, bylo jen v hlavě. Zkoušela jsem raw stravu, očisty na šťávách i půsty. Především proto, abych dokázala sama sobě, že změnit se dá vše.

Ráda na to vzpomínám, protože jsem se musela naučit vařit úplně jiným způsobem. A teprve v ten moment jsem naplno objevila rozmanitost stravování.  Nevědomí, konvenční stravu a neznalost výživových hodnot jsem vystřídala za objevování chutí a otevřenost všemu novému.

Kromě veganství jsem se v posledních letech začala zajímat o ekologii a přírodu. A mimo jiné jsem začala cestovat. Občas se tedy na webu objeví také nějaký článek o veganství v jiných zemích či enviromentálních problémech.

Doufám, že Vás bude náš web bavit. A hlavně, že si odsud odnesete užitečné informace!

Napsat komentář