Batoo.cz

Plněné ovesné košíčky

Vytisknout recept
Plněné ovesné košíčky
Zdravá sladkost, kterou si můžete dopřát dokonce na snídani či svačinu. Nebojte se experimentovat, košíčky můžete naplnit vším, co vás napadne.
ovesné košíčky
Chod Dezert
Kuchyň Originální
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
košíčků
Suroviny
Košíčky
Náplň
Chod Dezert
Kuchyň Originální
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
košíčků
Suroviny
Košíčky
Náplň
ovesné košíčky
Pokyny
  1. Vločky smícháme s rozmíchanými banány a dosladíme datlovým sirupem. Pokud je těsto příliš husté dolijeme tolik mléka, aby bylo lehce lepivé a tvarovatelné.
  2. Těsto namačkáme do předem vymazané muffinové formy a dáme péct na 220 °C, dokud košíčky nebudou zlatavé.
  3. Mezitím rozmixujeme datle spolu s kakaem, banánem a tofu. Případně dosladíme.
  4. Do náplně můžeme cokoliv přidat, dá se udělat také pouze ovocná - skvělá je například jahodová či banánová zmrzlina.
  5. Nakonec košíčky naplníme a můžeme je posypat kokosem, ořechy či skořicí a sušeným ovocem.
Poznámky k receptu

Bára Branná

Za sebou mám střední školu uměleckoprůmyslovou v oboru grafika a ilustrace. Poté, co mě po středoškolském studiu nepřijali na vysokoškolský umělecký obor, jsem se dostala na vyšší odbornou školu v oboru publicistika. Tehdy jsem se naprosto neplánovaně a nečekaně dostala k psaní.

Stále mě to však táhlo k umění. Proto jsem o rok později, zároveň s vyšší odbornou školou, začala studovat Slezskou univerzitu v oboru audiovizuální tvorby. Dvě školy byly občas fuška, ale nic, co by se nedalo zvládnout. A tak jsem minulý rok jednu školu úspěšně dokončila a tento rok mě čekají státnice z audiovize.

Moje cesta k veganství byla stejně náhodná jako cesta ke psaní. Po tom, co jsem se rozhodla z jakéhosi rozmaru zkusit "měsíc bez masa", jsem se k němu již nikdy nevrátila. Nemusela jsem si nic zakazovat. Nebylo to nic těžkého. Prostě se to tak stalo – zcela přirozeně.

Se změnou stravování jsem někde musela načerpat inspiraci a informace. Nejen kvůli sobě, ale taky kvůli neustále se opakujícím se otázkám "kde vezmu bílkoviny". Ale informace, které ke mně začaly přicházet, nebyly vůbec růžové. A tak místo toho, abych se opět vrátila k masu, jsem začala cítit, že vegetariánství nestačí.

Přibližně v květnu 2014 jsem vyřadila všechny živočišné produkty z mého života a snažila jsem hledat vlastní cestu ve stravování. V té době jsem si prošla mnoha pokusy, protože jsem zjistila, že všechno, co jsem do té doby považovala za dané, bylo jen v hlavě. Zkoušela jsem raw stravu, očisty na šťávách i půsty. Především proto, abych dokázala sama sobě, že změnit se dá vše.

Ráda na to vzpomínám, protože jsem se musela naučit vařit úplně jiným způsobem. A teprve v ten moment jsem naplno objevila rozmanitost stravování.  Nevědomí, konvenční stravu a neznalost výživových hodnot jsem vystřídala za objevování chutí a otevřenost všemu novému.

Kromě veganství jsem se v posledních letech začala zajímat o ekologii a přírodu. A mimo jiné jsem začala cestovat. Občas se tedy na webu objeví také nějaký článek o veganství v jiných zemích či enviromentálních problémech.

Doufám, že Vás bude náš web bavit. A hlavně, že si odsud odnesete užitečné informace!

Napsat komentář