Vegan bramboráky s rajčatovou omáčkou
Porce Doba přípravy
3osoby 35minut
Porce Doba přípravy
3osoby 35minut
Suroviny
Bramboráky
Rajčatová omáčka
Pokyny
Bramboráky
  1. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme je čtvrt hodiny odpočinout, aby pustily vodu – tu poté slijeme. Přimícháme česnek, majoránku, sůl a pepř. Nakonec dle potřeby (každé brambory jsou jiné) přidáme mouku, abychom měli kompaktní těsto, které se nebude rozpadat.
  2. Bramboráčky pak můžeme buďto péct v troubě – pokládáme je na pečící papír s trochou oleje a pečeme okolo 200-250 °C dozlatova. Nebo je můžeme usmažit na pánvičce na slunečnicovém oleji.
  3. TIP: Pokud máme k dispozici gril nebo pečící kámen, můžeme si bramboráky také ugrilovat.
Rajčatová omáčka
  1. Na oleji si usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile je cibulka měkká přidáme na pánev také na plátky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené tofu. Smažíme, dokud není tofu mírně dokřupava.
  2. Směs poté zalejeme rajčaty a přidáme také olivy. Nakonec dochutíme datlovým sirupem, solí, pepřem a pokud máte rádi pálivé, tak také chilli. Omáčku necháme 10 minut podusit a podáváme spolu s bramborákem.
Poznámky k receptu

Zaujal Vás recept? Podívejte se na naše další recepty v nabídce.