Vegan “svíčková” trochu jinak
Porce Doba přípravy
4lidé 60minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 40minut
Porce Doba přípravy
4lidé 60minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 40minut
Suroviny
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme a spolu s trochou oleje, kořením a vodou dáme do zapékací mísy.
  2. Mísu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme přibližně 40 minut (dokud zelenina není měkká). Během pečení kontrolujeme a doléváme vodu, ve které se zelenina dusí.
  3. Jakmile je zelenina měkká, přesypeme ji do hrnce a rozmixujeme. Přidáváme vodu dle požadované hustoty.
  4. Dochutíme solí a umeoctem (případně citronem). A nakonec přidáme několik lžic kokosového mléka, které vytvoří jemnou, neobvyklou chuť omáčky.
  5. Nakonec propasírujeme a podáváme s brusinkami.
  6. TIP: Ke svíčkové omáčce si místo masa můžeme osmažit hlívu ústřičnou.