Batoo.cz

Vegan dýňová polévka

polévka, jídlo, dýněPolévka vhodná především do podzimních sychravých dní, ve kterých nevytáhnete paty z domu. Její sladká chuť spolu s kari a zázvorem prohřeje celé tělo a dodá mu potřebné vitamíny. Můžete si ji dát jak na snídani, tak i na oběd i večeři – jednoduše se hodí pro každou denní dobu.

Vytisknout recept
Vegan dýňová polévka
polévka, jídlo, dýně
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
lidí
Suroviny
polévka, jídlo, dýně
Pokyny
  1. Pokrájenou cibuli a stroužek česneku zpěníme na oleji.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, mrkve a jablko, které pár minut smažíme spolu s kari, cibulí a česnekem.
  3. Zalijeme vodou, přidáme kousek nastrouhaného zázvoru, hřebíček a vaříme do změknutí.
  4. Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme solí a kořením.
  5. TIP: Pro lepší chuť můžeme přidat také petrželku a opečený chléb.

Bára Branná

Za sebou mám střední školu uměleckoprůmyslovou v oboru grafika a ilustrace. Poté, co mě po středoškolském studiu nepřijali na vysokoškolský umělecký obor, jsem se dostala na vyšší odbornou školu v oboru publicistika. Tehdy jsem se naprosto neplánovaně a nečekaně dostala k psaní.

Stále mě to však táhlo k umění. Proto jsem o rok později, zároveň s vyšší odbornou školou, začala studovat Slezskou univerzitu v oboru audiovizuální tvorby. Dvě školy byly občas fuška, ale nic, co by se nedalo zvládnout. A tak jsem minulý rok jednu školu úspěšně dokončila a tento rok mě čekají státnice z audiovize.

Moje cesta k veganství byla stejně náhodná jako cesta ke psaní. Po tom, co jsem se rozhodla z jakéhosi rozmaru zkusit "měsíc bez masa", jsem se k němu již nikdy nevrátila. Nemusela jsem si nic zakazovat. Nebylo to nic těžkého. Prostě se to tak stalo – zcela přirozeně.

Se změnou stravování jsem někde musela načerpat inspiraci a informace. Nejen kvůli sobě, ale taky kvůli neustále se opakujícím se otázkám "kde vezmu bílkoviny". Ale informace, které ke mně začaly přicházet, nebyly vůbec růžové. A tak místo toho, abych se opět vrátila k masu, jsem začala cítit, že vegetariánství nestačí.

Přibližně v květnu 2014 jsem vyřadila všechny živočišné produkty z mého života a snažila jsem hledat vlastní cestu ve stravování. V té době jsem si prošla mnoha pokusy, protože jsem zjistila, že všechno, co jsem do té doby považovala za dané, bylo jen v hlavě. Zkoušela jsem raw stravu, očisty na šťávách i půsty. Především proto, abych dokázala sama sobě, že změnit se dá vše.

Ráda na to vzpomínám, protože jsem se musela naučit vařit úplně jiným způsobem. A teprve v ten moment jsem naplno objevila rozmanitost stravování.  Nevědomí, konvenční stravu a neznalost výživových hodnot jsem vystřídala za objevování chutí a otevřenost všemu novému.

Kromě veganství jsem se v posledních letech začala zajímat o ekologii a přírodu. A mimo jiné jsem začala cestovat. Občas se tedy na webu objeví také nějaký článek o veganství v jiných zemích či enviromentálních problémech.

Doufám, že Vás bude náš web bavit. A hlavně, že si odsud odnesete užitečné informace!

Napsat komentář